Koehenkilöksi stressitutkimukseen?

Haemme vapaaehtoisia koehenkilöitä stressitutkimukseen

heartBrainCropped.pngTule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään miten fyysinen kuntotaso vaikuttaa psyykkisiin  stressireaktioihin. Osallistumalla tutkimukseen saat palautetta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi, liikunnastasi, kuntotasostasi ja stressireaktioistasi. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Psykologian laitoksen ja sykeanalytiikkaan erikoistuneen Firstbeat Technologies Oy:n kesken.

Tutkimus kestää kaiken kaikkiaan kolme vuorokautta, jonka aikana on yksi laboratoriokäynti (psyykkistä stressiä aiheuttava ja mittaava koe) sekä omatoimisesti tehtävä kuntotason testi (puolen tunnin reipas kävely). Tutkimuksen aikana sykettä seurataan Firstbeat Bodyguard 2 laitteella. Lisäksi pyydetään täyttämään kyselylomakkeita. Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta rahallista palkkiota, mutta saat osallistumisesta sykemittaukseen perustuvan Hyvinvointianalyysin (sisältää henkilökohtaisen palautteen) ja tietoa stressistäsi, palautumisestasi ja kuntotasostasi sekä elokuvalipun.

Saatat sopia tutkimuksen, mikäli olet perusterve 18–30 tai 45-60-vuotias ja harrastat kestävyysliikuntaa oman arviosi mukaan joko paljon (3-4 kertaa viikossa) tai et juurikaan. Tutkimukseen ei voida ottaa henkilöä, jolla on beetasalpaajalääkitys, masennuslääkitys, päihderiippuvuus tai vakava psykiatrinen sairaus. Sopivuutesi tähän tutkimukseen varmistetaan lopullisesti puhelinhaastattelussa ennen varsinaisia tutkimusmittauksia. 

Mikäli olet mielestäsi sopiva tutkimukseemme ja kiinnostunut osallistumaan siihen, pyytäisimme ystävällisesti ottamaan yhteyttä lisätietoja saadaksesi ja tutkimukseen sopivuutesi kartoittamiseksi:

stressitutkimus@jyu.fi  tai 040 675 0857 / projektitutkija Santtu Seipäjärvi (arkisin klo 9-15)

 

Tutkimusryhmän puolesta

Yliopistonlehtori Jan Wikgren, tutkimuksen vastuullinen tutkija

Monitieteinen aivotutkimuskeskus, Psykologian laitos, Jyväskylän yliopisto