Osallistu persoonallisuuskyselyyn (+ aivotutkimukseen?)

Tule mukaan tutkimukseen, jossa kehitetään persoonallisuuden piirteitä kartoittavaa kyselyä ja tutkitaan ei-kajoavaa aivotoimintaan vaikuttavaa menetelmää ja sen vaikutusta emotionaalisiin ja kognitiivisiin toimintoihin.

Voit osallistua pelkkään kyselyyn ja/tai jos olet kiinnostunut ja sinun on mahdollista tulla Jyväskylässä sijaitsevaan laboratorioon, voit ilmoittautua vapaa-ehtoiseksi koehenkilöksi aivotutkimukseen.

Tutkimuksen ensimmäinen vaihe on kyselyyn vastaaminen. Tähän voit vastata joko anonyymisti (mitään tunnistetietoja ei jää talteen) tai jättämällä yhteystietosi siinä tapauksessa, että olet kiinnostunut osallistumaan myös noin tunnin kestävään laboratoriomittaukseen Jyväskylässä. Laboratoriossa tutkimme pään pinnalle asetettujen elektrodien avulla aivokuorelle suunnatun heikon tasavirtastimulaation (transcranial direct current stimulation, tDCS) vaikutuksia. Haemme näihin tutkimuksiin vapaaehtoisia perusterveitä koehenkilöitä, jotka ovat näihin kiinnostuneita osallistumaan. 

Kyselytutkimukseen osallistumisen suhteen ei ole erityisiä edellytyksiä vaan kuka tahansa kiinnostunut suomen kieltä sujuvasti käyttävä, täysi-ikäinen henkilö voi täyttää verkossa olevan lomakkeen. Tämän kyselyn tarkoitus on validoida aiemmin suomentamattoman kyselyn suomenkielinen versio ja samalla toimia ilmoituksena halukkuudesta osallistumaan laboratoriokokeisiin.

Kyselyyn vastaajien määrää ei ole mitenkään rajoitettu, vaan päinvastoin toivomme mahdollisimman paljon vastauksia eri ikäisiltä ihmisiltä ympäri Suomen. Halutessasi voit jakaa tätä linkkiä omissa verkostoissasi. Kyselyyn vastaaminen vie noin 20 minuuttia.

Linkki kyselyyn

Kyselyn perusteella laboratoriotutkimukseen pyydetään yhteensä 120 yhteystietonsa jättänyttä tutkittavaa. Kyselyssä kartoitetaan yksilöllisiä tapoja reagoida erilaisiin arkipäiväisiin tilanteisiin ja tapahtumiin. Laboratoriokokeisiin pyydetään tämän kyselyn perusteella eri tavoin vastanneita henkilöitä, joiden ikä on 18-50 vuotta ja joiden kohdalla ei ole seuraavia poissulkukriteereitä:

  • Neurologisia ongelmia kuten migreeni, epilepsia tai aivovaurioita
  • Depressio-, masennus- tai beetasalpaajalääkitys
  • Päänahan alueella olevat ihovauriot
  • Raskaana olo tai sen epäily
  • Metalliset implantit pään alueella

Soveltuvuus tutkimukseen kartoitetaan lopullisesti vielä henkilökohtaisella yhteydenotolla ennen tutkimusta.

Tarkempi tiedote tutkimuksesta ja siihen liittyvä tietosuojaseloste.

Tutkimusryhmän puolesta,

Yliopistonlehtori Jan Wikgren, tutkimuksen vastuullinen tutkija

Monitieteinen aivotutkimuskeskus, Psykologian laitos, Jyväskylän yliopisto