CIBR seminar 19.2.2018 Markus Rantala Evolutionary psychology and mate choice in humans

• Milloin 19.02.2018 klo 14.0015.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Missä RUUSUPUISTO D 104 Helena
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Dosentti Markus Rantala tulee CIBR seminaarisarjan vieraaksi maanantaina 19.2.2018 otsikolla evoluutiopsykologia ja ihmisen parinvalinta. Seminaari alkaa klo 14:00 ja pidetään Ruusupuiston Helena -salissa (D104).

The talk will be in Finnish.

Evoluutiopsykologia ja ihmisen parinvalinta

Lukuisat tutkimukset evoluutiopsykologian alalla ovat osoittaneet että kasvojen ja vartalon puoleensavetävyydellä on huomattava vaikutus ihmisen parinvalinnassa myönsimme sen taikka emme. Kauneuskäsitys ei ole vain sosiaalisesti rakentunut mielivaltainen konstruktio, sillä fyysisellä puoleensavetävyydellä on myös vankka biologinen pohja. Evoluutiopsykologit olettavat, että fyysinen puoleensavetävyys kertoo henkilön fenotyyppisestä- tai geneettisestä laadusta pariutumiskumppanina. Epäselväksi on kuitenkin jäänyt se, mitä tämä laatu on ja miksi puoleensavetävyys olisi rehellinen signaali laadusta. Tämä selviää esitelmästäni sekä se miksi evoluutiopsykologia on juurruttanut asemansa ihmistieteiden parissa.

Evoluutiobiologian dosentti Markus J Rantala on väitellyt tohtoriksi biologian alalta 2002 Jyväskylän yliopistossa ja vuonna 2014 hän väitteli tohtoriksi myös psykologian alalta Turun yliopistossa.  Hän on julkaissut yli 170 tieteellistä artikkelia ja häneltä on ilmestymässä kirja Evoluutiopsykologia ja mielenterveys (Duodecim). Rantala on opettanut evoluutiopsykologiaa Turun yliopistossa biologian laitoksella jo vuodesta 2006 lähtien. Vuodesta 2014 hän on opettanut evoluutiopsykologiaa kaikille opiskelijoille avoimena sivuainekokonaisuutena psykologian laitoksella.

Tilaisuus on avoin kaikille.