Fyysinen aktiivisuus ja liikunta

Aivoja ei voi pitää erillisenä osana kehosta ja kehon toiminnoista. Yleisesti ymmärretään, että aivomme ohjaavat kehomme liikkeitä ja että kaikki tahdonalaiset toiminnat saavat alkunsa aivoista. On kuitenkin yhtä tärkeää muistaa, että kehon tila ja kehontoiminnot vaikuttavat myös takaisin aivoihin. Tutkimuskeskuksessamme yhdistämme korkean tason asiantuntemuksen fyysisen aktiivisuuden biologiasta aivotutkimuksen kanssa. Näin opimme ymmärtämään, miten eri aivojen alueet ja motorinen elimistö mahdollistaa eri liikkeen muodot. Erityisesti keskuksemme keskittyy tutkimaan, millaisia vaikutuksia fyysisellä aktiivisuudella on aivoihin, ja edelleen kognitioon ja aivoihin liittyvään terveyteen.

Ohessa lisää tietoa tutkimusprojekteista jotka kuuluvat oppimisen ja tiedonkäsittelyn kategoriaan (pääosin englanniksi): 

EXECP-project

Effects of a tailored exercise therapy intervention on physical capacity and function, neuromuscular mechanisms and cardiometabolic risk factors of children and young adults with cerebral palsy (EXECP).